Honlap Fűtéstechnika
Fűtéstechnika PDF Nyomtatás E-mail
A fűtéstechnika tervezésénél különféle megoldások kínálkoznak a technológiák között.
Ugyanis ma már nem csak radiátoros és padlófűtésről beszélhetünk ill. ezek vegyes rendszeréről, hanem álmennyezet fűtésről, falfűtésről, csempefűtésről, besüllyesztett szegély fűtésről ...stb redszereket lehet fontolóra venni.
Hogy mikor milyen fűtést válasszunk, azt mindig a körülmények határozzák meg. Például egy nyaralóban, ahol nincs bevezetve a földgáz, ott a fatüzelésű kazán mellett napenergiás fűtés vagy hőszivattyús fűtés is szóba jöhet. Ezen új technológiás rendszerek igazi kuriózumok, de ugyanakkor mára már elérhető árkategóriába kerültek. Így új építésnél ezen rendszereket előszeretettel tervezik be, még akkor is, ha maga a kivitelezés évekkel később kerül sorra. Egy hőszívattyús rendszernél ugyanis a talajszondák elhelyezését, ill. földmunkákat az épület pince kialakításával párhuzamosan érdemes végezni, hogy később a már szépen berendezett kertünket ne kelljen csőfektetés miatt feltúrni. Az előkészítés ilyen formán tervezési feladat, terveznünk kell a jövőre nézve, mit és hogyan hasznosíthatunk a megújuló energiaforrásokból is.Ezen tervezési munkafolyamat átfogó erejű, nem csak a fűtéstechnikát érintheti, hiszen ha hőszívattyúval szeretnénk fűtésünket megvalósítani, akkor csekély többletmunkával a hűtést is megoldhatjuk ugyan ezzel a rendszerrel.Cégünknél tervezhető fűtéstechnikai rendszerek:
- radiátoros központi fűtés;
- padlófűtéses központi fűtés;
- mennyezeti, oldalfali és parapett fan coil-ok, 4 csöves;
- VRV rendszerek;
- légkezelő központok fűtő kalorifer egységek;
- mennyezeti és oldalfali split klímarendszerek;
- álmennyezet fűtés;
- fal fűtés;
- csempe fűtés;
- padló szegély fűtés;
- hőszívattyús fűtés;
- szolár fűtés.
A tervezési munkálatokat cégünknél bevezetett tárgyalási / tervezési napló dokumentálása mellett tudjuk vállalni. Ezen dokumentáció rögzíti a terv aktuális állapotát, a tervező és megbízó feladatait, az eddig elvégzett munkát és érvényesítését. Így a tervezés folyamata fázisokra osztható, jobban áttekinthető és minimalizálható az áttervezési munkálat.

Cégünknél alapelveként fontos, hogy tervezési munkánkat is hatékonyan végezzük és  vevőnk / megrendelőnk elégedett legyen.