Honlap Légtechnika
Légtechnika PDF Nyomtatás E-mail
Légtechnikai rendszereket nagyobb, zártabb termekben, irodákban javasoljuk. A helyiségek fűtéséhez, hűtéséhez és légcseréjéhez meg kell forgatni a benti levegőt, hiszen a levegő mint közvetítő közeg az energia szállító ennél a rendszernél. Hogy minél tökéletesebb rendszert hozhassunk létre, ezen légcseréket úgy szükséges megvalósítani, hogy átlag emberenként 20 m3/h (dohányos emberenként 30m3/h) friss levegő bejuttatása ill. 4-6 szoros légcsere mellett ne alakuljon ki a tartózkodási zónákban huzat érzet.
Ülő munkáknál a legsarkalatosabb kérdéskör ez, mert ekkor zavarja az egyént a legjobban a kiáramló levegő. Ezért olyan kifúvó és beszívó anemosztátokat kell megválasztani, hogy ezt a kockázatot csökkentsük amellett, hogy a helyiség tőterheléseit kompenzálni tudjuk.
 A légtechnikai rendszerek nagy előnye, hogy központi egységként képes működni, az egyes fűtési és hűtési eljárásokat képes kezelni hőcserélőjén keresztül, a karbantartási munkálatok egy központi helyen elvégezhető, kompakt kivitelű így a telepítése gyors. A visszaforgatott levegőt állandóan szűri több lépcsőben, így a porterhelés csökkenthető.Cégünknél tervezhető légtechnikai rendszerek:
- építő elemes légkezelő központ;
- kompakt (egy egységes) légkezelő központ.
Beépíthető elemek a légkezelőbe:
- légszűrők
- hűtő kaloriferek;
- fűtő kaloriferek;
- befúvó, ill. elszívó ventilátor egységek;
- párásító egységek;
- keverő kamrák
- hővisszanyerő egységek.
Légtechnikai csőhálózatok:
- P3 előszigetelt, négyszög keresztmetszetű légcsatorna;
- négyszög keresztmetszetű lemezes légcsatorna;
- kör keresztmetszetű lemezes légcsatorna;
A tervezési munkálatokat cégünknél bevezetett tárgyalási / tervezési napló dokumentálása mellett tudjuk vállalni. Ezen dokumentáció rögzíti a terv aktuális állapotát, a tervező és megbízó feladatait, az eddig elvégzett munkát és érvényesítését. Így a tervezés folyamata fázisokra osztható, jobban áttekinthető és minimalizálható az áttervezési munkálat.Cégünknél alapelveként fontos, hogy tervezési munkánkat is hatékonyan végezzük és  vevőnk / megrendelőnk elégedett legyen.